Jenny Parker

Mindenféle..:)

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook

Lájkolj engem :)
1. társoldal:
2. Társoldal
„10 db ’hotdog’ kukoricaliszt bundában”

1 csésze kukoricaliszt
1 csésze finomliszt
1/4 csésze cukor
1 evőkanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 felvert tojás
1 1/2 csésze író (sima tejjel is működik)
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál méz
10 db virsli
10 fa nyárs vagy pálcika
Olaj a sütéshez

Elkészítés:
Egy közepes vagy nagy fazékba tegyük az olajat. Közepes lángon kb 350 fokos olajon süssük. Egy nagy tálba tegyük a kukoricalisztet, lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Ezeket keverjük össze. Ezután hozzá adjuk a felvert tojást az írót, olajat (1 ek.)és a mézet. Keverjük össze ( A tészta legyen egy kicsit vastagabb, mint a palacsinta tészta). A csomagolásból kivett virsliket töröljük le papír törlővel. Majd szúrjunk minden virslibe nyársat v pálcikát. A tésztát öntsük egy magas pohárba. Majd ebbe mártogassuk bele a virsliket. Lassan vegye ki belőle a virslit és hagyja, hogy a felesleg lecsöpögjön. Ezután tegye közvetlenül a forró olajba, miközben továbbra is fogja a pálcikát. Forgassa a virslit, hogy egyenletes barna legyen minden oldala. Süsse 2-3 percig, amíg a külső része aranybarna nem lesz. Az így elkészült virsliket vegye ki az olajból és tegye papírtörlővel vagy szalvétával kibélelt tálba. Ismételje meg minden virslivel.

1888462_296036563881941_1537551004_n.jpg

Címkék: étel hotdog finom virsli

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poppkissziv.blog.hu/api/trackback/id/tr336418719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanyuvo 2014.06.27. 12:35:15

Holnap kipróbálom, csak zavar, hogy még sok olaj mellett is nehéz lehet megoldani, hogy az egész virsli süljön és ne lógjon ki belőle. Lehet, hogy nem tepsiben, hanem hosszúkás sütőformában fogom kipróbálni.

Ps: Az a 350 gondolom fahrenheit, mert
celsiusnak kicsit sok lenne :)
süti beállítások módosítása