„10 db ’hotdog’ kukoricaliszt bundában”
1 csésze kukoricaliszt
1 csésze finomliszt
1/4 csésze cukor
1 evőkanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 felvert tojás
1 1/2 csésze író (sima tejjel is működik)
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál méz
10 db virsli
10 fa nyárs vagy pálcika
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy közepes vagy nagy fazékba tegyük az olajat. Közepes lángon kb 350 fokos olajon süssük. Egy nagy tálba tegyük a kukoricalisztet, lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Ezeket keverjük össze. Ezután hozzá adjuk a felvert tojást az írót, olajat (1 ek.)és a mézet. Keverjük össze ( A tészta legyen egy kicsit vastagabb, mint a palacsinta tészta). A csomagolásból kivett virsliket töröljük le papír törlővel. Majd szúrjunk minden virslibe nyársat v pálcikát. A tésztát öntsük egy magas pohárba. Majd ebbe mártogassuk bele a virsliket. Lassan vegye ki belőle a virslit és hagyja, hogy a felesleg lecsöpögjön. Ezután tegye közvetlenül a forró olajba, miközben továbbra is fogja a pálcikát. Forgassa a virslit, hogy egyenletes barna legyen minden oldala. Süsse 2-3 percig, amíg a külső része aranybarna nem lesz. Az így elkészült virsliket vegye ki az olajból és tegye papírtörlővel vagy szalvétával kibélelt tálba. Ismételje meg minden virslivel.
1 csésze kukoricaliszt
1 csésze finomliszt
1/4 csésze cukor
1 evőkanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 felvert tojás
1 1/2 csésze író (sima tejjel is működik)
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál méz
10 db virsli
10 fa nyárs vagy pálcika
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy közepes vagy nagy fazékba tegyük az olajat. Közepes lángon kb 350 fokos olajon süssük. Egy nagy tálba tegyük a kukoricalisztet, lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Ezeket keverjük össze. Ezután hozzá adjuk a felvert tojást az írót, olajat (1 ek.)és a mézet. Keverjük össze ( A tészta legyen egy kicsit vastagabb, mint a palacsinta tészta). A csomagolásból kivett virsliket töröljük le papír törlővel. Majd szúrjunk minden virslibe nyársat v pálcikát. A tésztát öntsük egy magas pohárba. Majd ebbe mártogassuk bele a virsliket. Lassan vegye ki belőle a virslit és hagyja, hogy a felesleg lecsöpögjön. Ezután tegye közvetlenül a forró olajba, miközben továbbra is fogja a pálcikát. Forgassa a virslit, hogy egyenletes barna legyen minden oldala. Süsse 2-3 percig, amíg a külső része aranybarna nem lesz. Az így elkészült virsliket vegye ki az olajból és tegye papírtörlővel vagy szalvétával kibélelt tálba. Ismételje meg minden virslivel.